Over ons

Moderne kwekerij met hoge kwaliteitseisen

Ons bedrijf,  32.000 m² groot, is in 2009 geheel vernieuwd. Het is gesitueerd in Bleiswijk in het glastuinbouwgebied  ‘Groendalseweg’. De moderne  kassen met een  belichtingsinstallatie van 8000 lux voldoen ruimschoots aan de eisen van deze  tijd. Er wordt maatschappelijk verantwoord geproduceerd. Met onze WKK-installatie wekken we onze eigen elektriciteit op, welke we gebruiken om in het winterseizoen de gewassen te belichten. Restproducten als  warmte en CO2 worden in de kassen ingezet om de groei te bevorderen. Gewasbescherming vindt alleen plaats op basis van waarnemingen. Waar mogelijk worden biologische technieken ingezet. Kwekerij De Landscheiding beschikt over verschillende moderne technische machines om de arbeid te verlichten. De plantrobot met een capaciteit van 12000 planten per uur is daar een goed voorbeeld van.

Bedrijfsimpressies

Productieproces
De opzet en indeling van ons productieproces is gericht op kwaliteit, diversiteit en continuïteit. Al onze soorten worden dan ook dagelijks vers geoogst. Wij sorteren tijdens het oogsten op rijpheid en gewicht; takken die op dat moment nog niet rijp genoeg zijn blijven nog 1 of 2 dagen staan. Hierdoor kunnen wij een continu uniform product aanbieden, waarvan alle takken 100% bruikbaar zijn. Met ons team van ervaren gemotiveerde medewerkers zijn wij dagelijks bezig de kwaliteit te waarborgen. Wij verpakken alleen topkwaliteit in onze bekende ‘Landscheidingshoes’; duidelijk en herkenbaar!

Even voorstellen

Wilco Hofman, eigenaar Kwekerij De Landscheiding.

Mijn naam is Wilco Hofman, kweker en eigenaar van  Kwekerij De Landscheiding. Ik ben geboren in 1963, in Pijnacker. Op mijn 19e jaar ben ik in mijn vrije tijd begonnen met de teelt van buiten-chrysanten. Na 2 jaar de uitdaging aangegaan om in de herfst ‘normaalcultuur’ chrysanten te gaan kweken in een koude gehuurde kas. In 1985 kocht ik mijn eerste bedrijf van 4500 m² en startte met de teelt van  ‘jaarrond- chrysanten’. Na 4 jaar van hard werken, samen met mijn vrouw Martina, verhuisden we naar Bleiswijk. Op de huidige locatie bouwden we een nieuw bedrijf van  13.000 m². In 1995 startten we met de teelt van Santini’s. Intussen is het bedrijf wederom vernieuwd en uitgebreid.

Ik vind het erg leuk om samen met mijn dochter operatief te zijn in het bedrijf.

Wilco en zijn dochter Juliska op de beursvloer.

Ik ben Juliska van der Breggen-Hofman, geboren in 1990 en ik ben getrouwd met Stephan.

Omdat ik ben grootgebracht tussen de Santini’s, wilde ik eens iets heel anders. Zodoende behaalde ik in 2012 mijn HBO-diploma Pedagogiek.

Toch wist mijn vader zijn passie voor de bloemenbranche op mij over te brengen en zo ben ik mij bezig gaan houden met Sales & Financiële administratie.

Dit doe ik tot op heden met veel plezier en ik hoop dit dan ook nog vele jaren te mogen doen.

 

Kwekerij 'De Landscheiding'

© 2014 – 2019 Kwekerij 'De Landscheiding' VOF       Realisatie lizzil creative